To raczej mój już ostatni wpis przed świętami (choć kilka wciąż czeka na opublikowanie), ale od jutra Żywioł będzie w domu. Jakoś nie chcę puszczać jej między świętami do przedszkola, także czas spędzony przy komputerze zostanie zapewne ograniczony do minimum. :) Pod choinkę w tym roku parę gier czeka jeszcze na spakowanie, także jeżeli aura nam nie pozwoli, a zapowiadają się niestety deszczowe święta, spędzimy na rodzinnym graniu. Ciekawa jestem jak Wy zamierzacie spędzić swoje święta?
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy w warzywnym wywarze
1 awokado
1/2 granata
1 ogórek kiszony (może być też świeży)
garść rukoli
garść kiełków słonecznika
sól
pieprz
100 g sera gorgonzola
Sos:
1/2 pęczka koperku
1 łyżka oliwy cytrynowej
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka soku pomarańczowego
Do miski wrzuć ugotowaną i ostudzoną kaszę. Dodaj pokrojone w łódki awokado, ogórka w pokrojonego w kostkę i ziarenka granatu. Do tego dodaj pokrojony na mniejsze kawałki ser gorgonzola, ozdób rukolą oraz kiełkami słonecznika. By przygotować sos, drobno posiekaj koperek i wymieszaj go z sokiem pomarańczowym, oliwą oraz sosem sojowym. Sałatkę należy jeść na zimno.
Smacznego.
Read More
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy w warzywnym wywarze
1 awokado
1/2 granata
1 ogórek kiszony (może być też świeży)
garść rukoli
garść kiełków słonecznika
sól
pieprz
100 g sera gorgonzola
Sos:
1/2 pęczka koperku
1 łyżka oliwy cytrynowej
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka soku pomarańczowego
Do miski wrzuć ugotowaną i ostudzoną kaszę. Dodaj pokrojone w łódki awokado, ogórka w pokrojonego w kostkę i ziarenka granatu. Do tego dodaj pokrojony na mniejsze kawałki ser gorgonzola, ozdób rukolą oraz kiełkami słonecznika. By przygotować sos, drobno posiekaj koperek i wymieszaj go z sokiem pomarańczowym, oliwą oraz sosem sojowym. Sałatkę należy jeść na zimno.
Smacznego.