Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy w warzywnym wywarze
1 awokado
1/2 granata
1 ogórek kiszony (może być też świeży)
garść rukoli
garść kiełków słonecznika
sól
pieprz
100 g sera gorgonzola
Sos:
1/2 pęczka koperku
1 łyżka oliwy cytrynowej
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka soku pomarańczowego
Do miski wrzuć ugotowaną i ostudzoną kaszę. Dodaj pokrojone w łódki awokado, ogórka w pokrojonego w kostkę i ziarenka granatu. Do tego dodaj pokrojony na mniejsze kawałki ser gorgonzola, ozdób rukolą oraz kiełkami słonecznika. By przygotować sos, drobno posiekaj koperek i wymieszaj go z sokiem pomarańczowym, oliwą oraz sosem sojowym. Sałatkę należy jeść na zimno.
Smacznego.
genialny przepis na pęczak!!
OdpowiedzUsuń