Już koniec stycznia, a ja jeszcze wrzucam zaległe przepisy ze świąt :). Ten chyba już będzie ostatni. Jak tam wasze plany noworoczne po tym pierwszym miesiącu tego roku? Moje szczerze powiedziawszy tak średnio, aczkolwiek zadowolona jestem, ponieważ wczoraj w końcu udało mi się znaleźć czas na rysunek (chociaż w planach miałam poświecić jeden dzień w tygodniu na to)... Swoja drogą lubię planować i właśnie powoli zaczynam zastanawiać się co przyrządzić na kolejny Restaurant Day, który nieuchronnie zbliża się wielkimi krokami (pomimo, że na białostockim profilu jeszcze cisza).
Składniki:
Smacznego.
Read More
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 15 dag masła
- łyżeczka soli
- pół szklanki rozdrobnionego mrożonego szpinaku
- masło i mąka do foremek
- awokado
- zielona papryka
- kiełki rzeżuchy
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy limonki
- posiekana natka pietruszki
- sól i pieprz
- Mąkę połącz z posiekanym masłem i solą. Dodaj szpinak, zagnieć i uformuj kulę. Zawiń w folie i włóż do lodówki na pół godziny.
- Rozwałkuj ciasto i wytnij kółka do wyłożenia foremek do babeczek. Wysmaruj foremki masłem, wysyp mąką i wyłóż ciastem. Spody nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni. Kiedy wystygną, wyjmij je z foremek.
- Z oliwy, soki z limonki, natki, soli i pieprzu zrób sos. Awokado obierz, pokrój w plasterki, wymieszaj z sosem, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę.
- Napełnij babeczki sałatką z awokado i udekoruj kiełkami.
Smacznego.