niedziela, 18 października 2015

Published 01:28 by with 0 comment

Ciagnące makaroniki z quinoi

Czy wspominałam Wam już o Puszczyku? Naszym nowym przedszkolu do którego pójdzie Artur i Żywioł też o ile tylko zdecyduje się opuścić to przedszkole do którego w tej chwili chodzi. Ostatnio było o nas głośno. Pojawiliśmy się w Dzień DobryTVN oraz w TVN24.




 Składniki:
  • białka z 3 dużych lub 4 małych jaj
  • 1/3 szklanki melasy buraczanej
  • 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 szklanka ugotowanej quinoi (u mnie była 3 kolorowa)
  • szczypta soli
  1.  Ubij białka z melasą na pianę. Wmieszaj wiórki kokosowe, quinoę i sól i włóż całość do lodóki na godzinę. 
  2. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Nabieraj nieduże porcje ciasta z quinoi i układaj je na blasze. Palcami uformuj z nich kopułki. Piecz przez 15 minut, aż makaroniki się przyrumienią. Ostudź przed podaniem.
 Smacznego.
      edit

0 komentarze:

Prześlij komentarz