Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 15 dag masła
- łyżeczka soli
- pół szklanki rozdrobnionego mrożonego szpinaku
- masło i mąka do foremek
- awokado
- zielona papryka
- kiełki rzeżuchy
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy limonki
- posiekana natka pietruszki
- sól i pieprz
- Mąkę połącz z posiekanym masłem i solą. Dodaj szpinak, zagnieć i uformuj kulę. Zawiń w folie i włóż do lodówki na pół godziny.
- Rozwałkuj ciasto i wytnij kółka do wyłożenia foremek do babeczek. Wysmaruj foremki masłem, wysyp mąką i wyłóż ciastem. Spody nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni. Kiedy wystygną, wyjmij je z foremek.
- Z oliwy, soki z limonki, natki, soli i pieprzu zrób sos. Awokado obierz, pokrój w plasterki, wymieszaj z sosem, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę.
- Napełnij babeczki sałatką z awokado i udekoruj kiełkami.
Smacznego.
śliczniutkie :)
OdpowiedzUsuńPyszniutko wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńWitaj, przepraszam że pisze tutaj ale nie znalazłam adresu mail.
OdpowiedzUsuńCzy zakup mojego wykrojnika jest aktualny? Skrobnij proszę na artebanale@gmail.com.
Pozdrawiam. Arte