Także dziś prezentuję Wam przepis z serii pomysłów na mega szybki obiad - taki gotowy w pół godziny do podania na stół.
Składniki:
- 80 dag małych młodych ziemniaczków
- 2-3 łyżki oliwy
- 4 łyżki przecieru lub koncentratu pomidorowego
- 3 utarte ząbki czosnku
- łyżeczka kruszonej papryki cayenne
- łyżka mielonej słodkiej papryki
- łyżka mielonego kuminu
- łyżeczka ksylitolu
- łyżka oliwy
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- Ziemniaczki szorujemy i gotujemy na pół twardo w mundurkach.
- Składniki pasty mieszamy. Obgotowane ziemniaki mieszamy z pastą pomidorową. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy oblepione na czerwono ziemniaki. Od czasu do czasu potrząsamy patelnią, smażymy, aż będą gorące, a pasta na nich zrumieniona. Podajemy natychmiast, najlepiej z ogórkiem małosolnym lub pomidorkami w oliwie.
Podoba mi się ten patent :) Może w końcu polubię ziemniaki ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
bardzo lubię pasty na bazie koncentratu pomidorowego, fajny i niebanalny pomysł na ziemniaki :)
OdpowiedzUsuń