Składniki:
- pęczek botwinki
- łyżka masła
- 13 dag serka mascarpone
- 4 jajka
- 10 dag białego sera
- łyżka kaszy manny
- sól i pieprz
- Botwinę myjemy, kroimy buraczki razem z łodygami i liśćmi.
- Rozpuść masło na patelni. Dorzuć botwinę i smaż aż liście i buraczki zmiękną. Odstaw by ostygło.
- Do miski wrzuć mascarpone. Dodaj po jednym jajku i dokładnie mieszaj masę. Wrzuć rozkruszony biały ser, kaszę mannę, sól i pieprz, a na końcu przesmażoną botwinkę.
- Przełóż do małych foremek i piecz 20 minut w 160 stopniach. Podawaj z serkiem chrzanowym lub dipem czosnkowym.
Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńprzetestowany rok temu na moim 'jadku-niejadku' :)
UsuńTeż bardzo lubię takie przekąski :)
OdpowiedzUsuń