Składniki:
1/3 szklanki kaszy jaglanej
10-12 dużych pieczarek
2 jajka ugotowane na twardo
cebula
ząbek czosnku
2 łyżki kukurydzy z puszki
kilka zielonych oliwek
łyżka oliwy z oliwek
2-3 łyżki startego parmezanu
sól morska i/lub sos sojowy, pieprz, lubczyk,
szczypiorek lub pietruszka
Kaszę ugotować wg przepisu podstawowego. Pieczarki oczyścić, a ich nóżki drobno posiekać. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie razem z nóżkami pieczarek. Dodać posiekane jajka, ugotowaną kaszę, kukurydzę, pokrojone oliwki, zmiażdżony ząbek czosnku, przyprawić solą i/lub sosem sojowym, pieprzem, lubczykiem i wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić gotowym farszem, posypać startym parmezanem, ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok. 25 min w temp. 180° C. Po wyjęciu posypać zieleniną.
Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz