Składniki:
- 175 g mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g ksylitolu
- 50g wiórków kokosowych
- 140g miękkiego masła
- 2 duże jajka
- 2 łyżki mleka
- 140g malin, świeżych lub mrożonych
- Nagrzej piekarnik do 190 stopni (170 stopni z termoobiegiem). Blaszkę na 12 muffinek wyłóż papilotkami. Wszystkie składniki na ciasto (poza malinami) miksuj przez 1-2 minuty, do otrzymania lekkiej, puszystej masy. Delikatnie wmieszaj do niej maliny.
- Nałóż ciasto do papilotek i piecz przez 18-20 minut. Powinny być złotobrązowe i sprężyste w dotyku. Zostaw do ostygnięcia.
Proste i pyszne! Idealne do szkoły ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
dziękuję za odwiedziny, gdyby nie to nigdy bym nie odkryła jak bardzo ciekawego bloga prowadzisz :) pozdrawiam
UsuńWygląda apetycznie i smacznie ;)
OdpowiedzUsuńi smakują obłędnie :)
UsuńPyszne musiały być :)
OdpowiedzUsuń