Składniki:
- 4 duże pomidory, albo puszka pomidorów w zalewie
- 200g ziemniaków
- 200g dyni (bez skóry i pestek)
- żółta pasta chilli
- 1l wywaru z warzyw
- puszka kukurydzy (ok. 280g po odsączeniu)
- sól, pieprz
- Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć przez około 15 sekund we wrzątku, zahartować, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, wypestkować, a następnie pokroić miąższ w drobną kostkę.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Dynię pokroić w kostkę.
- Wywar zagotować, wrzucić do niego przygotowane warzywa oraz kukurydzę. Dodać chilli do smaku. Nakryć garnek pokrywką i gotować na średnim ogniu przez ok. 30 min.
- Na koniec zupę posolić i popieprzyć. Można podawać ze szczypiorkiem.
Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz