Menu

poniedziałek, 2 czerwca 2014

Kisiel rabarbarowy

Dzisiaj krótki i szybki post, bo już dość późno jest. Oto co ostatnio (poza miskami truskawek i czereśni) jadamy na deser. Pomimo, że nie należy on do deserów słodkich (przez kwaskowatość rabarbaru) mój mały Żywioł w nim zasmakował.


Składniki (na 2 porcje):
  • 200g rabarbaru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1,5 szklanki wrzątku
  • 25ml wody mineralnej
  • cynamon mielony
  • 1 łyżka ksylitolu
  1. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na kawałki i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ksylitol oraz cynamon. Gotujemy 10 minut.
  2. Mąkę mieszamy z zimną wodą. Wlewamy do rabarbaru i gotujemy kolejne 2 minuty. Rozlewamy do miseczek, studzimy.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz