Menu

czwartek, 10 września 2015

Babeczki kokosowo-malinowe

Zaległy przepis. Jeszcze z czasów (pełni lata) pikniku śniadaniowego przy Operze. Ale te babeczki są taaaakie dobre. Dziś po raz kolejny wyprodukowałam ich dużą część, oraz tych bezglutenowych czekoladowych z cieciorki tak by jutro mój Żywioł miał co zanieść do przedszkola z okazji swoich kolejnych urodzin. A już w niedzielę szykuje się niezła impreza :)







Składniki:
  • 175 g mąki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g ksylitolu
  • 50g wiórków kokosowych
  • 140g miękkiego masła
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 140g malin, świeżych lub mrożonych
  1.  Nagrzej piekarnik do 190 stopni (170 stopni z termoobiegiem). Blaszkę na 12 muffinek wyłóż papilotkami. Wszystkie składniki na ciasto (poza malinami) miksuj przez 1-2 minuty, do otrzymania lekkiej, puszystej masy. Delikatnie wmieszaj do niej maliny.
  2. Nałóż ciasto do papilotek i piecz przez 18-20 minut. Powinny być złotobrązowe i sprężyste w dotyku. Zostaw do ostygnięcia.
Smacznego.

5 komentarzy:

  1. Proste i pyszne! Idealne do szkoły ;)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za odwiedziny, gdyby nie to nigdy bym nie odkryła jak bardzo ciekawego bloga prowadzisz :) pozdrawiam

      Usuń
  2. Wygląda apetycznie i smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń