W "Poradniku dobrego jedzenia", który przygotowała Fundacja "Szkoła na widelcu", znajdziecie wszystko, co chcielibyście wiedzieć o zdrowym odżywianiu swojego dziecka (i nie tylko), ale nie mieliście kogo spytać. Na przykład: które składniki lepiej omijać szerokim łukiem, a które warto zawsze mieć na talerzu; po co w diecie dziecka białko, żelazo czy błonnik i gdzie ich szukać. Jak sporządzić mądrą listę zakupów, czym oszukać apetyt na cukier i czipsy, jak dawać dziecku dobry przykład. I wiele, wiele innych cennych wskazówek. Poradnik jest skierowany nie tylko do rodziców, lecz także do nauczycieli czy kucharek ze szkolnych stołówek. Autorzy (m.in. psycholożka zajmująca się odżywianiem Dorota Minta czy lekarz rodzinny Marek Lorenc) pomyśleli o wszystkim - jest przykładowy jadłospis opracowany przez Grzegorza Łopanowskiego, adresy inspirujących stron internetowych, a nawet lista najciekawszych książek kulinarnych zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. I co najważniejsze - to nie żaden nudny szkolny bryk, tylko przystępnie napisany przewodnik z ilustracjami Zofii Różyckiej, gotującej artystki znanej z rysowanych przepisów. A w dodatku to wszystko za darmo. Przewodnik można oglądać online albo ściągnąć ze strony internetowej fundacji. Obowiązkowy punkt na liście wyprawki szkolnej."
*Artykuł z wrześniowego numeru Weranda Country
http://www.szkolanawidelcu.pl |
http://www.szkolanawidelcu.pl |
Elementarz można pobrać tutaj ze strony Fundacji.
Ja już swój ściągnęłam, a Wy?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz