Już koniec stycznia, a ja jeszcze wrzucam zaległe przepisy ze świąt :). Ten chyba już będzie ostatni. Jak tam wasze plany noworoczne po tym pierwszym miesiącu tego roku? Moje szczerze powiedziawszy tak średnio, aczkolwiek zadowolona jestem, ponieważ wczoraj w końcu udało mi się znaleźć czas na rysunek (chociaż w planach miałam poświecić jeden dzień w tygodniu na to)... Swoja drogą lubię planować i właśnie powoli zaczynam zastanawiać się co przyrządzić na kolejny Restaurant Day, który nieuchronnie zbliża się wielkimi krokami (pomimo, że na białostockim profilu jeszcze cisza).
Składniki:
3 szklanki mąki
15 dag masła
łyżeczka soli
pół szklanki rozdrobnionego mrożonego szpinaku
masło i mąka do foremek
awokado
zielona papryka
kiełki rzeżuchy
Składniki na sos:
3 łyżki oliwy
sok z połowy limonki
posiekana natka pietruszki
sól i pieprz
Mąkę połącz z posiekanym masłem i solą. Dodaj szpinak, zagnieć i uformuj kulę. Zawiń w folie i włóż do lodówki na pół godziny.
Rozwałkuj ciasto i wytnij kółka do wyłożenia foremek do babeczek. Wysmaruj foremki masłem, wysyp mąką i wyłóż ciastem. Spody nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni. Kiedy wystygną, wyjmij je z foremek.
Z oliwy, soki z limonki, natki, soli i pieprzu zrób sos. Awokado obierz, pokrój w plasterki, wymieszaj z sosem, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę.
Napełnij babeczki sałatką z awokado i udekoruj kiełkami.
Witaj, przepraszam że pisze tutaj ale nie znalazłam adresu mail. Czy zakup mojego wykrojnika jest aktualny? Skrobnij proszę na artebanale@gmail.com. Pozdrawiam. Arte
śliczniutkie :)
OdpowiedzUsuńPyszniutko wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńWitaj, przepraszam że pisze tutaj ale nie znalazłam adresu mail.
OdpowiedzUsuńCzy zakup mojego wykrojnika jest aktualny? Skrobnij proszę na artebanale@gmail.com.
Pozdrawiam. Arte